Kolmas kisapäivä

Tänään oli melkoisen kummallinen päivä. Ennuste lupaili melko reipasta keliä meidän lähdön aikoihin, mutta tuulen oli tarkoitus keventyä sen jälkeen. Kun saavuimme rata-alueelle tuulta olikin melko reilusti 8-9m/s.

Ensimmäisen lähdön ensimmäisen kryssin puolivälissä tuuli alkoi kuitenkin pikku hiljaa keventyä. Minulle tämä aiheutti hieman haastetta sillä isot aallot tuulen jäljiltä hidastivat vauhtiani. Tuula sen sijaan kiisi kuin raketti avotuulilla ja taisi nousta kisan aikana sijalta 8 sijalle 2!! Minulla meno oli vähän päinvastainen ja veneitä meni ohi aina, kun mahdollista. Maalissa sijalla 10. Muutenkin hankalaa menoa hankaloitti entisestään runsas levä rata-alueella. Levän poistaminen foileista näyttäisi kaipaavan vielä vähän lisä harjoitusta meille molemmille.

Toisessa lähdössä tuuli oli keventynyt jo reilusti. Vähän omaksikin yllätykseksi vauhtini oli kuitenkin melko hyvä ja reittivalintakin osui nappiin. Kiersinkin ylämerkin ensimmäisenä, Tuula ihan kintereillä. Jostain kumman syystä lenssitkin suijuivat ja onnistuin pysymään kärjen tuntumassa. Lopputuloksena toinen sija ja Tuulakin oli lähdön viides. Maaliin saapuessamme tuulta oli jäljellä enää noin 3m/s.

Järjestäjät kokeilevat täällä uusia systeemejä, mikä tarkoittaa sitä, että huomisiin kilpailuihin jokainen kilpailija saa pohjalle sen pistemäärän, mikä on purjehtijan tämän hetkinen sijoitus. Eli Tuula lähtee huomiseen kisaan 3 pisteen kanssa ja minä 6 pisteen. Huominen poikeaa, myös aikaisemmista päivistä, sillä meillä on ohjelmassa 3 lähtöä heti aamusta.