Hyeres day 1&2

Kisat on alkanut melko kevyissä tuulissa. Eilien meillä oli ohjelmassa kolme lähtöä, joista saimme vain kaksi ajettua johtuen lähes olemattomasta tuulesta. Olosuhteet kaikenkaikkiaan olivat erittäin hankalat, tuulialueita oli erittäin vaikea havaita ja sijoitukset meillä vaihtelivat toisessa lähdössä urakalla. Tässä kuva slöörimerkiltä ja maalilinjalta. Järjestäjät vielä seuraavana aamuna yrittivät selvittää videoiden avulla kuka tuli ja missä järjestyksessä maaliin, koska 35 veneen maaliinottaminen ehkä 10sekunnin sisällä osoittautui erittäin hankalaksi.

image

image-1

Tuloksellisesti ensimmäinen päivä ei ollut meille kummallekkaan kovin hyvä. Tuulalla 10 ja 18, minulla 33 ja 31. Eli parannettavaa jäi seuraavalle päivälle!

Tänään toisena kisapäivänän aamu näytti melkoisen samalta, kuin edellisenäkin päivänä, eli peilityyneltä. Odottelua oli siis tiedossa ja pelasimme tiukat korttipelit aikamme kuluksi.

Tuulen saapuessa puolen päivän jälkeen oli rata-alueella edelleen kevyt tuuli, mutta kuitenkin selvästi tasaisempi, kuin eilen. Tuula nappasikin heti ensimääisestä lähdöstä sijan 1!! Loppu päiväkin sujui Tuulalta loistavasti ja kahden seuraavan lähdön sijoitukset olivat 3. ja 2. Kokonaisuudessa loistava päivä nosti hänen kokonaiskilpailun johtoon!! JEEE 🙂

Minulla ensimmäinen lähtö sujui huonosti eiliseen malliin. Tuuli kuitenkin yltyi hieman, joka oli minulle selkästi helpompi. Toisesta lähdöstä sain tsempattua itseni sijalle 10. Viimeinen lähtö meni kaikista parhaiten osaltani ja tulin maaliin Tuulan jälkeen kolmantena.

Tällä kertaa kisassa vain kaksi ensimmäistä päivää on karsintoja ja huomenna alkaakin finaalipurjehdukset. Olemme ajaneet karsinnat kaikki samassa ryhmässä, mutta huomenna porukka jaetaan kulta- ja hopearyhmiin. Minun onnekseni loppukiri riitti ja onnistuin nousemaan tuloksissa riittävästi varmistaakseni paikkani kultaryhmään!

Karsintojen jälkeinen sijoitus tulee finaaleihin “carry over”-pisteinä ja tässä kilpailussa näitä pisteitä ei saa jättää ulosheitoksi. Eli Tuulan johtaessa kilpailua saa hän huomisiin finaaleihin mukanaan tasan 0 pistettä! Minulla mukaan matkaan lähtee tämän hetken sijoituksen verran, eli 18 pistettä. Tästä on hyvä lähteä parantelemaan sijoitusta, sillä huomisesta eteenpäon ennustukset lupailevat vähän navakampia tuulia.