Kuulumisia :)

 

Viime päivityksestä onkin jo aikaa. Talven leirien jälkeen on ollut Palman ja Hyeresin maailmancupit, Eurosaf kilpailu Medemblikissä, EM-kilpailut Kroatiassa kesäkuun alussa ja viimeisempänä leiri Santanderissa. Kerron nyt kuitenkin vain hieman EM-kisoista ja edellisestä leiristä, sillä muuten jutusta saattaisi tulla melko pitkä.

EM-kisat pidettiin Kroatian Splitissä kesäkuun alussa. Saavuimme perille 6 päivää ennen kilpailun alkua. Treenipäivinä olosuhteet eivät olisi voineet olla paremmat. Tuulta oli joka päivä 5-9 m/s ja kylmyydestäkään ei voinut valittaa. Lämpötilat nousivat joka päivä ja lepopäivänä totesimme, että paras tapa viettää osa päivästä oli suunnata ilmastoituun ostoskeskukseen. Tuolloin asteita oli reilusti yli 30 astetta. Totesimme myös, että parasta pyytää asuntomme omistaja paikalle näyttämään, miten ilmastointi toimii. Ilmastointi saatiinkin toimimaan, mutta parvelle, jossa minä ja Sophie asuimme, se ei puhaltanut, joten nukuimme edelleen lähes saunassa. Tomppa päätti kuitenkin ottaa asiakseen myös meidän makuuhuoneen viilentämisen ja näimme muutaman hienon ilmanohjausvirityksen. Valitettavasti niitä ei ihan saatu optimaalisesti toimimaan. Yritys kuitenkin täysi kymppi.

Kun itse kilpailut sitten alkoivat olosuhteet, kuten tyypillistä, muuttuivat. Lämpötilat kyllä pysyivät, jopa ehkä hieman nousivat, mutta tuulet muuttuivat hyvin epävakaiksi. Muutama hieno purjehduspäivä saatiin kisan alkuun, mutta tämän jälkeen mm. maan päällä olleet ukkoset sekoittivat tuulet. Harmittavaa oli, että finaalilähtöjä emme saaneet kuin yhden ajetuksi. Kisan voitti lopulta vakuuttavasti kevyet tuulet hallinnut saksalainen Svenja Weger. Itse olin lopputuloksissa kuudes. Se on sijoitus, mihin ei täysin pettynyt voi olla, muttei kuitenkaan täysin tyytyväinen. Positiivisinta viikossa oli kuitenkin, että ensimmäistä lähtöä lukuun ottamatta itse lähdöt olivat parantuneet huimasti ja juuri lähtöjä olimme Tompan kanssa treenanneet toukokuussa. Koska olin päättänyt ostaa uuden laserin EM-kisojen jälkeen, oli tämäkin saatava Santanderiin. Totesimme, että paras ratkaisu oli tehdä hampurilainen kahdesta laserista ja laittaa kaksi laseria katolle. Ensin hieman epäilytti, mutta kaikki veneet tulivat turvallisesti perille .

Santanderissa olin 11 päivää treenaamassa heinäkuun alussa. Treenasin mm. Espanjan, Ruotsin, Kanadan ja Brittien parhaiden purjehtijoiden kanssa. Kelit olivat mitä loistavimmat ja pääsimme hyvin harjoittelemaan hieman haastavaa maininkia. Tuulta myös riitti, joten leirin jälkeen meitä oli monta onnellista, mutta hyvin väsynyttä purjehtijaa. Opimme myös, mihin autoa ei kannata jättää, ellei halua, että se hinataan. Hassua kyllä meille selvisi myös, että maksu, jonka jouduimme hinauksesta maksamaan, oli pienempi kuin parkkisakot alueella.

Nyt treenaan vielä muutaman päivän Suomessa ja sen jälkeen suuntaan Rioon, missä treenaan ja osallistun kilpailuun 2016 olympialaisten rata-alueilla.

-Tuula

 

%d