Hyeres päivä 5

Viimeisenä finaalipäivänä olimme “aamuvuorossa” standardien kultafleetin kanssa. Vesillä lähtiessämme tuuli ihan reippaasti, mutta poikien harjoitellessa lähtemistä, ottaen lukuisia yleisiä takaisinkutsuja, oli tuuli keventynyt merkittävästi. Ensimmäinen lähtö purjehdittiinkin melko kevyessä tuulessa, mutta isoissa aalloissa.

Tuulalle kevyempi keli näytti sopivan erinomaisesti ja hän purjehti koko kilpailun kärjen tuntumassa. Maalissa hän oli 3. Minulla alku oli ihan hyvä tuulen voimakkuuteen nähden, mutta toisella kryssillä reittivalinta meni pieleen ja sijoitus maalissa oli vasta 21.

Ensimmäisen lähdön jälkeen tuuli yltyi taas reippaaksi. Standardit jälleen kerran halusivat startata koko rahan edestä ja tytöt odottelimme vuoroamme. Sen verran kauan siinä kesti, että tuuli ehti taas keventyä, kun oli meidän vuoro startata. Kisasimme 5-6m/s tuulessa kuitenkin tiukan kisan. Mitään kovin suuria eroja ei päässyt syntymään lukuunottamatta ihan kärkiveneitä, missä Tuula kamppaili lähdön voitosta jääden kuitenkin toiseksi. Minulla taas lähtö oli ollut huono, jonka seurauksena en pystynyt toteuttamaan haluamaani reittiä ensimmäisellä kryssillä. Muutamia sijoituksia onnistuin nousemaan loppukisasta, mutta maalissa sijalla 18.

Huomiseen medal raceen pääsimme kuitenkin molemmat. Tuulalla vain muutama piste kilpailun voittoon, joten jännää tulee. Tällä hetkellä hän on kolmantena. Huonosta päivästä huolimatta putosin tänään vain 1 sijan ja nyt olen seitsemäntenä. Olen intoa täynnä, sillä olen vasta toista kertaa mukana World cupin mitallilähdössä! Jeejee 🙂

532764 309144619217015 830321526 n

Tuula rokkaa kohti alamerkkiä!

-Heidi