Suomen kausi avattu

Pääsimme aloittamaan Tuulan kanssa kotimaan treenikauden vesillä tänään FLA:n (Finnish Laser association) järjestämällä leirillä. Leiri jatkuu vielä huomenna ja mukana on yli 15 purjehtijaa eri puolilta suomea. Myös paljon uusia tulokkaita on uskaltautunut mukaan, mikä on aina mukavaa. Tässä kuvamateriaalia päivän loppubriiffauksista.

Image-12

Maanantaina 6.5. matkaammekin sitten jo tositoimiin Gardalle, minne ajoimme veneet jo valmiiksi Hyeresin kilpailun jälkeen. Gardalla ohjelmassa on ensimmäinen Eurosaf kilpailu. Eurosaf on sarja Euroopassa olevia kilpailuja olympialuokille. Tämän vuoden viimeinen World cup kilpailu oli Hyeresissä, joten ennen arvokisoja tulemme purjehtimaan vain Eurosaf kilpailuita. Ohjelmassa Gardan lisäksi on kesäkuussa purjehdittava kilpailu Kielissä, Saksassa.

Jotta katsojien olisi varmasti hankala ymmärtää, miten kilpailu etenee on Eurosaf kilpailuissa tänä vuonna testissä uusi järjestelmä. Tämä tarkoittaa, että pyrkimyksenä on ajaa 3-4 lähtöä päivässä, joiden kesto on noin 40 minuuttia. Kilpailuissa on samalla tavalla karsinnat 2 ensimmäistä päivää, jonka jälkeen on finaalit 2 päivää, jota seuraa yksi finaalilähtö 6-8 parhaalle veneelle. Kuten World cupeissakin on nyt ollut tapana, jatketaa seuraavaan vaiheeseen aina mukanaan oman sen hetkisen sijoituksen verran pisteitä. Ymmärtääkseni tällä kertaa myös finaali lähtöön lähdetään mukanaan vain sen hetkisen sijoituksen pisteet, jolloin viimeiselle lähdölle on laitettu melkoinen painoarvo.

Kaikki yksityiskohdat kilpailun etenemisestä varmistuvat vielä paikan päällä. Purjehtijoille oli systeemi mikä tahansa täytyy jokainen päivä, lähtö ja osuus purjehtia niin hyvin kuin vain osaa. Sen jälkeen voi ihmetellä, millä systeemillä purjehtijat laitetaan paremmuus järjestykseen tällä kertaa. Mielenkiintoista jokatapauksessa.

Eurosaf kotisivut

-Heidi