2. maailman cupin finaalissa!

 

Viikonloppuna päättyi Abu Dhabissa järjestty maailman cupin finaali. Kilpailu järjestettin nyt ensimmmäistä kertaa, joten kukaan ei täysin tiennyt mitä odottaa. Jo etukäteen tiesi kuitenkin, että kilpailusta tulisi hieman erilainen kuin mihin on totuttu.

Jo laukkua pakatessa tuntui hieman hassulta, koska en muista koska viimeksi olisin ollut kilpailumatkalla vain viikon. Vaatteita ei siis paljoa tarvittu. Myöskin osallistujamäärä oli rajattu joka luokassa 20 veneeseen, joten osallistujamääräkin oli paljon pienempi kuin yleensä.

Saavuimme Abu Dhabiin kolme päivää ennen kilpailun alkua. Veneet saimme paikan päältä ja kävimme purjehtimassa kaksi päivää ennen kilpailua. Treenipäivinä tuuli oli hyvin kevyttä maalta, enkä treenipäivien jälkeen olisi uskonut, että kilpailun aikana pääsemme jopa hengaamaan. Tällä kertaa kävi kuitenkin tuuri. Kun kilpailut alkoivat alkoi myös tuulla. Kilpailun järjestäjätkin totesivat, että toimme tuulen mukanamme. Kerrankin tuntui, että sanonta ”it’s never like this” oli hyvä asia.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä radialit purjehtivat sisärata-alueella hyvin lähellä rantaa. Ylämerkki oli rannasta ehkä n. 100 m ja ala-merkki 100 m vastakkaisesta rannasta, joten paljoa suurempaa rataa ei rata-alueelle olisi saanut. Tuuli oli shiftaavaa ja puuskikasta ja vesi aivan tasainen. Olikin vaikea uskoa, kun standard miehet kertoivat tullessaan rantaan, että ulos oli ilmaantunut isot aallot. Seuraavat kaksi päivää radialitkin päääsivät ulkorata-alueelle eivätkä pojat olleet valehdelleet. Olosuhteet olivat todella hienot. Tuulta 5-8 m/s ja hauskat aallot.

Kaksi ensimmäistä päivää purjehdimme iltapäivävuorossa, joten ylimääräistä aikaa ei ollut. Kolmantena kilpailupäivänä olimme kuitenkin aamuvuorossa, joten purjehdusten jälkeen päätimme muutamien muiden radial purjehtijoiden kanssa mennä katsomaan yhtä maailman suurimmista moskeijoista. Tämä kannatti, sillä moskeija oli hyvin vaikuttava. Kuvia moskeijasta on alhaalla.

Medal raceen lähdettäessä olin kolmantena. Edellisenä päivänä en ollut purjehtinut kovinkaan hyvin, joten halusin lopettaa kilpailun parempaan suoritukseen. Itseluottamusta auttoi myös, että medal race purjehdittiin samalla rata-alueella, kuin millä olimme ensimmäisenä päivänä purjehtineet ja ensimmäinen päivä oli ollut siihen mennessä tuloksellisesti paras päiväni. Pääsimme belgialaisen Evin kanssa jo ensimmäisellä kryssillä hieman muista karkuun, jonka jälkeen loppukilpailu oli hieman helpompaa. Maalissa olin toinen, mikä nosti minut toiseksi myös kokonaiskisassa. Tuntui todella hyvältä olla palkintopallilla kahden 4. sijan jälkeen edellisissä kilpailuissa.

Nyt hengähdän viikon verran kotona ja ensi viikon tiistaina matkustan Rioon, missä treenit jatkuvat jouluun asti .

-Tuula

RIMG0195 pieni

RIMG0273 pieni

20141129 161135

20141129 162441

20141129 162959