Hieman erilaiset kisat

Tammikuun lopussa käytiin osaltani tämän kauden ensimmäiset maailmancupin osakilpailut. Menin Miamiin jo 10 päivää ennen kisaa treenaamaan. Treenit sujuivat hyvin ja odotin kisaa kovasti. Ensimmäinen kisapäivä ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin olisin toivonut.

Ensimmäisenä päivänä tuuli melko kovaa n. 10 m/s. Ensimmäinen lähtö sujui hyvin (olin 4. toisella kryssillä), kunnes kuului kova pamaus ja hetken ihmettelyn jälkeen huomasin, että yksi puomiliikin blokeista oli hajonnut. Kaikki köydet olivat nimittäin vielä paikallaan, mutta blokia ei enää näkynyt missään. Tämä aiheutti sen, että purjeen kulma oli puolessa välissä puomia, eikä vene liikkunut juuri mihinkään. Kovan tuulen takia en saanut sitä itse korjatuksi, joten en voinut jatkaa kilpailemista. Brasilialainen valmentaja tuli onneksi pian auttamaan ja saimme puomiliikin suunnilleen korjattua. Korjausoperaatiossa toinen bloki oli kuitenkin hieman vääntynyt eikä puomiliikki liukunut juuri lainkaan. Totesin, että jotta voin purjehtia seuraavan lähdön kunnolla, on kuitenkin parasta yrittää korjata se. Tämä ei kuitenkaan ollut ehkä kaikkein paras idea, koska sitä korjatessa onnistuin kaatumaan. Paikka oli niin matala, että masto jumittui pohjaan ja vääntyi niin pahasti, ettei sillä enää voinut purjehtia. En siis saanut tulosta kummastakaan päivän löhdöstä.

Toisena kisapäivänä tiesin, että kultafleettiin pääsy vaatisi todennäköisesti aivan nappisuoritusta. Tuuli oli melko haastava, isoja shiftejä ja paine-eroja. Purjehdin ihan perus hyvän päivän (sijat 10 ja 2), mutten riittävän hyvin. Ensimmäisessä lähdössä valitsin ensimmäisellä kryssillä väärän laidan ja se maksoi kultafleettipaikan (ensimmäisen päivän välinerikkojen lisäksi). Lopulta jäin kultafleetistä 5 pistettä.

Diegon kanssa totesimme, että vaikkei tulos kisassa tällä kertaa ollut hyvä voi silverfleetissäkin purjehtiminen olla hyvää treeniä, kunhan siihen asennoituu oikein. Asetimme siis tavoitteeksi silverfleetin voiton. Vikana finaalipäivänä ei silverfleettejä valitettavasti lähetetty vesille kevyen tuulen vuoksi, mutta kaksi finaalipäivää oli hyvää treeniä. Purjehdin sijat 1,1,3 ja 11 ja voitin silverfleetin 🙂 🙂 :). Uskon, että tästäkin kokemuksesta on hyötyä tiedän ainakin millaista blokia en enää jatkossa käytä ;).

-Tuula

Kuva 2

Kuva 3