Kesäfiiliksiä

 

Alkaa jo tuntua kesältä. Tähän vaikuttaa ilmojen lämpenemisen lisäksi se, että kevään kisat ovat takanapäin.

Ensimmäinen kevään kisoista oli Eurosaf-osakilpailu Palma de Mallorcalla. Startit ovat olleet yksi heikkouksitani jo jonkin aikaa, joten asetimme kisaan tavoitteeksi starttien parantamisen. Treeneissä ennen kisaa startit alkoivat jo hieman sujumaankin, mutta itse kisassa ei toivottua tulosta tässä asiassa ollut. Purjehdin tasaisen viikon ja lähdin medal raceen viidentenä. Medal racessa lähtö onnistui aivan nappiin, mutta, kun yksittäinen takaisinkutsu tuli olin varma, että yli olin ollut minä ja palasin. Kisan jälkeen sain kuulla kilpailunjärjestäjiltä, etten ollut ollut yli. Medal racen kuudes sija nosti minut kuitenkin lopputuloksissa neljänneksi. Kokonaisuutena olin kisaan ihan tyytyväinen, mutta etenkin linjan hahmottamisessa ja lähdöissä oli vielä paljon parannettavaa.

Kevään pääkilpailu osaltani oli Hyeresin maailmancup osakilpailu. Lähdöt eivät edelleenkään sujuneet ja suhteellisen kevyessä tuulessa oli vaikea nousta huonojen lähtöjen jälkeen. Kilpailun 12. sija ei tyydyttänyt, mutta antoi entistä enemmän treenimotivaatiota. Halu saada lähdöt sujumaan oli myös suuri.

Hyeresistä suuntasin suoraan Parmaan tapaamaan fysiikkavalmentajaani ja sieltä ajoin Gardalle, missä käytiin kevään viimeinen kilpailu. Odotin kisaa innolla, sillä halusin parantaa Hyeresin jälkeen ja hauskaa oli myös, että valmentajaksi minulle tuli Heidi koiransa Heran kanssa 🙂 Tavoitteena kisassa oli jälleen lähdöt. Ensimmäisen päivän tulokset eivät olleet kummoiset, mutta en voinut olla iloitsematta. Molemmat päivän lähdöt olivat onnistuneet nappiin. Jatkoin hyvien lähtöjen ottamista koko loppukisan ajan ja reitinvalinnatkin onnistuivat ensimmäistä päivää paremmin lopputuloksena kisasta toinen sija.

Edelliset kaksi viikkoa olen treenannut kotivesillä ESF:llä. Pidimme siellä viiden päivän leirin yhdessä ruotsalaisen treenikaverini Josefinin ja nuorempien radialpurjehtijoiden kanssa. Oli kyllä tosi hauskaa olla pitkästä aikaa vesillä sielä. Tänään treenit jatkuivat Gardalla, missä treenaamme viikon ennen Weymouthiin siirtymistä. Alla kuvia Gardalta 🙂

-Tuula

20150506 150727

20150506 142516

2015 05 10 1413 edited-1 pieni

2015 05 10 1407 edited-1 pieni

IMG-20150511-WA0003